Ana Sayfa / Haber / 10 BEBEKTEN BİRİYİM FARKINDA MISIN?

10 BEBEKTEN BİRİYİM FARKINDA MISIN?

10 BEBEKTEN BİRİYİM FARKINDA MISIN?

Forum Çamlık AVM’de prematüre doğan bebeklerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla fotoğraf sergisi açıldı. Sergide PAÜ Yeni Doğan Bakım Ünitesinde dünyaya gelen prematüre bebeklerin fotoğraflarına yer verildi. Her fotoğrafın yanında erken doğum hakkında bilgilendirici yazılar yer aldı.

PAÜ Yoğun Bakım Ünitesi ve Denizli AB bilgi bürosu işbirliği ile Dünya prematüre günü etkinlikleri kapsamında Forum Çmlık AVM’de prematüre gücü fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa Merkezefendi kaymakamı Şükrü Görücü PAÜ YBÜ yönetimi, hastanede dünyaya gelen bebekler ve aileleri katıldı. Serginin açılış kurdelesini Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve PAÜ Pediatri AD. Öğr. Üyesi, Neonatoloji BD Bşk. Prof. Dr. Hacer Ergİn ile birlikte kesti. Sergi ve Prematüre bebeklerle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Hacer Ergin “ Yeni doğanlarımızı yaşatmak en büyük gururumuz, ancak sağlıklı yaşatmak önemli. Bu bebeklerin konforlu yaşaması, beyin kanaması, akciğer sorunu olmadan yaşayabilmeleri, yürüyebilmeleri, okuyabilmeleri için yenidoğan servisinde zaman geçirmelerinin sayısız faydaları var. Dünya prematüre günü kapsamında sergimizde duygularımızı sizinle de paylaşmak istedik.” dedi.

Fotoğraf sergisinde PAÜ YB Ünitesinde dünyaya gelen prematüre bebeklerin  fotolarına yer verildi.  Fotoların yanında prematüre nedir? Prematüre bebek ve ailesi hangi sorunlarla yüzleşir? Bu alanda bilinmeyenler ve göz ardı edilenler hakkında bilgilerin yer aldığı noktalara da yer verildi. Sergide ayrıca bebek kıyafetlerinin de yer aldığı ayrı bir köşe oluşturuldu. Ebeveynlerin pre doğan bebeklerinin kıyafetlerini atmak yerine başkalarının kullanabilmesi için PAÜ YB Ünitesine bağışlamaları istendi.