Ana Sayfa / Haber / AKREP SOKMASI AZ DAHA ÖLDÜRÜYORDU

AKREP SOKMASI AZ DAHA ÖLDÜRÜYORDU

AKREP SOKMASI AZ DAHA ÖLDÜRÜYORDU

Akrep sokması sonucu kalp fonksiyonlarında ciddi bozulma olan 5 yaşındaki Tuana Uğuz ölümden döndü.

Fethiye’de yaşayan 5 yaşındaki Tuana Uğuz ayakkabısını giyerken içindeki akrep tarafından ısırıldı. Fethiye’de ilk tedavisi yapılan hasta, durumunun ağır olması üzerine hastanemize sevk edildi. Geldiğinde kalp kası etkilenmiş, kalp fonksiyonları bozulmuştu. Ciddi kalp yetersizliği ve akciğer ödemi olan hastamız yoğun bakım ünitesine yatırıldı ve yapılan tedavi ile hayata döndü.

Çocuk Kardiyoloji BD Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses, “Akrep sokmalarının özellikle çocuklarda çok ağır seyredebileceğini; çoklu organ yetmezliği, nörotoksisite ve kardiyotoksisiteye yol açarak öldürücü olabileceğini” belirtti. “Tuana’nın geldiğinde akrep zehirine bağlı olarak kalp kasının etkilendiğini, kasılmasının azaldığını, ciddi kalp yetersizliği ve akciğer ödemi tablosunda olduğunu, durumunun hayati risk taşıdığını” söyledi. Uygulanan yoğun tedavi ile tamamen sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Gürses bu kadar ağır bir tablonun çocuklarda her zaman yüz güldürücü şekilde sonuçlanamayacağını vurgulayarak daha çok sıcak mevsimlerde görülen akrep sokmalarına karşı dikkatli olunması konusunda aileleri uyardı.