Ana Sayfa / Haber / AORT DAMARINDAKİ YIRTIK AMELİYAT EDİLDİ

AORT DAMARINDAKİ YIRTIK AMELİYAT EDİLDİ

AORT DAMARINDAKİ YIRTIK AMELİYAT EDİLDİ

Kalp Damar BD. Öğretim Üyesi Doç.Dr.Vefa Özcan ameliyatlar hakkında yaptığı açıklamada ; “Her ikisi de 81 yaşında olan Ali Deniz ve Mehmet Imrak isimli hastalar Pamukkale Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde başarılı ameliyatlarla sağlıklarına kavuştular.” dedi.

Ali Deniz’in karın aort atar damarında yırtık (aort diseksiyonu) vardı. Hastaya 2 Ocak 2014 tarihinde genel anestezi  uygulamadan, lokal anestezi ile kasık damarlarından girilerek kapalı ameliyat ile yırtık damarı içten stentlendi (EVAR = Endovasküler Aort Ameliyatı). Hasta 6. günde ve sağlıklı bir şekilde evine döndü.

Mehmet Imrak’ın ise kalp damarlarında ciddi tıkanıklıklar vardı. Hasta 81 yaşında olduğu için ciddi ameliyat korkusu vardı. 07 Ocak 2014 tarihinde başarılı bir açık kalp ameliyatı ile 3 damar koroner baypas yapıldı ve 15 Ocak 2014 tarihinde hasta sağlıklı bir şekilde evine döndü.

Her iki operasyonu gerçekleştiren Doç.Dr.A.Vefa Özcan, ileri yaş hastaların haklı olarak ciddi ameliyat korkularının olduğunu, ancak Ali Deniz ve Mehmet Imrak’da olduğu gibi kliniklerinde bu tür ameliyatların son teknolojiler kullanarak başarı ile yapıldığını bildirdi.