Ana Sayfa / Haber / BU SERGİ GEZİLMEYE DEĞER

BU SERGİ GEZİLMEYE DEĞER

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Öğretici Ünzile Türkmen tarafından açılan 28 Mayıs-22 Haziran tarihleri arasında ”Geçmişten Gezintiler Tezhip-Çini- ve hat “ sergisi PAÜ Hastanesi Sergi Salonu’nda büyük ilgi gördü.

Açılış Paü hastanesi başhekimi, KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve  Öğretici Ünzile Türkmen tarafından yapıldı.

Geleneksel el sanatlarından olan tezhip, çini, hattatdan oluşan 80 adet eser ziyaretçilerin beğenesine sunuldu.

Açılışta konuşma yapan başhekim, sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, sergiyi gezmeye davet etti.

Öğretici Ünzile Türkmen sergi hakkında verdiği bilgide. ; “ Bu eserleri 40 kursiyer 9 ayda tamamladı, tezhipte yapılan eserlerde 22 ayar sarı ve beyaz altın kullanılmıştır. Altının yanısıra guaj akrilik ve sulu boya, çini eserlerde toprak boya ile geleneksel desenler uygulanmıştır.” dedi.

PAÜ Hastaneleri Sergi Salonu’nda açılan sergi 22 Haziran tarihine kadar açık kalacak olup çalışanlar ve Denizlili tüm sanatseverler sergiye davetlidir.