Ana Sayfa / Haber / HALK SAĞLIĞI HAFTASI KUTLU OLSUN

HALK SAĞLIĞI HAFTASI KUTLU OLSUN

HALK SAĞLIĞI HAFTASI KUTLU OLSUN

Halk Sağlığının önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, "Halk Sağlığı Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak, hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması ve anne sütünün önemi hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla,  bu konularla ilgili broşür dağıtımı yapılarak veya sosyal medyadan duyurularak halkımız bilinçlendirilmektedir.

Sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmaları; etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerir. Bu uzun soluklu yolda birlikte ilerlediğimiz tüm vatandaşlarımıza sağlık dolu günler diliyoruz.