Ana Sayfa / Haber / Hastalar Haklarını Tıp Öğrencilerinden de Dinlediler

Hastalar Haklarını Tıp Öğrencilerinden de Dinlediler

Hastalar Haklarını Tıp Öğrencilerinden de Dinlediler

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (Turkmsic) Uluslarası Tıp Öğrencileri Birliği (IFMSA)’ ne bağlı olan ve Dünya Sağlık Örgütünün de tanıdığı Türkiye’deki en büyük Tıp Öğrencileri Birliğidir. 77 yerelde 30.000 den fazla üyesi olan birliğimizin temsilcilerinden biri de Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliğidir. 

 

Tıp Öğrencileri Birliği İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolu Eş Direktörü Ayşe Özkan etkinlik hakkında bilgi verdi ; Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliği olarak bizler her sene fakültemizde ve şehrimizde çeşitli etkinlikler, konferanslar ve eğitimler düzenliyoruz. Amacımız tıp öğrencileri olarak hem kendimizi hem çevremizi hem de toplumumuzu geliştirmek ve bilinçlendirmektir.16 Ekim Salı günü de yine bu amaçlar doğrultusunda yola çıkarak neredeyse her sene düzenlediğimiz Hasta Hakları Farkındalık etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Eş Direktör Buse Orakoğlu da etkinliğin amacına ulaştığını belirterek sözlerine şöyle devam etti ; “ Üniversite hastanemizin Hasta Hakları birimi ile iletişime geçerek bizlere broşür temin edilmesinde aracı oldular. Etkinliğimize katılan 25 tıp öğrencisi ile birlikte hastanemizin çevresinde bulunan hasta ve hasta yakınlarımıza yaklaşık olarak 300 adet broşür dağıtıp farkındalık oluşturmaya çalıştık. Etkinliğimizin amacı hastalara hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirme yaparak sağlık alanında yaşanan bazı olumsuzlukların önüne geçebilmek için bir adım atmaktı. Bizler tıp öğrencileri olarak amacımıza ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Desteklerinden dolayı Pamukkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Hakları ve Basın Yayın Birimine ve etkinliğimize gönüllü olarak katılım gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Bir Tıp Öğrencisinden Daha Fazlası Olmak Dileğiyle...