Ana Sayfa / Haber / LÖSEV’E BİR GÖNÜLLÜ DE SİZ OLUN

LÖSEV’E BİR GÖNÜLLÜ DE SİZ OLUN

LÖSEV’E BİR GÖNÜLLÜ DE SİZ OLUN

            Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde açılan LÖSEV standına hastalar, personel ve hasta yakınları büyük ilgi gösterdi.

15.02.2018 tarihinde Çocukluk Çağı Dünya Kanser Haftası nedeniyle kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla, Hastanemiz Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi ve LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) işbirliği ile etkinlik yapıldı. Etkinlik kapsamında, hastanemizde tedavi gören hastalarımıza maddi manevi destek olan LÖSEV'in katkılarıyla  hastalığa dikkati çekmek amacıyla, LÖSEV atölyelerinde üretilmiş ürünler hastanemiz poliklinik girişinde  açılan standda satışa sunuldu çocuklara balonlar dağıtıldı. Aynı zamanda İzmir LÖSEV Halkla İlişkiler koordinatörü Gamze Berçin EDİRNE tarafından, hastanemizde görevli doktor, hemşire, diğer çalışanlar ile tedavi gören hasta ve yakınlarının katıldığı LÖSEV faaliyetlerini anlatan bir konferans verildi.  

         Kanser vakaları dünyada ve Türkiye’de hızla artmaktadır. Koruyucu önleyici tedavilerin yetersiz olması nedeniyle toplumdaki bireyler yeterince bilinçlendirilmedikleri için yaşam biçimi insanları ister istemez bu sürece doğru sürüklemektedir.

Bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin artırılması ve mücadele edilmesi gerekmektedir düşüncesiyle yola çıkılan etkinliklerin devam edeceği belirtilerek tüm halkımız gönüllü üye olma konusunda davet edildi.