Ana Sayfa / Haber / ORGAN NAKLİ AŞKI EVLİLİKLE SON BULDU

ORGAN NAKLİ AŞKI EVLİLİKLE SON BULDU

ORGAN NAKLİ AŞKI EVLİLİKLE SON BULDU

ORGAN NAKLİ AŞKI  EVLİLİKLE SON BULDU

 

PAÜ Hastaneleri Organ Nakli Merkezi Kuruluşunun 10. Yılını kutluyor. PAÜ  Hastanesi  Organ Nakli Merkezinin kuruluş çalışmaları 2004 yılında başlamış olup, bu çalışmalar sonucunda 25/01/2006 yılında yapılan ilk canlıdan böbrek nakli ile merkezimiz faaliyete geçmiştir.

 Nakil Merkezimiz bir mutluluğa da vesile olmuştur. Gülay KAKSAL 19 yaşında  41 yaşındaki annesinden böbrek alarak merkezimizin ilk hastası olmuştur. 20/12/2006 da yılın son nakil olarak yapılan Hamit ERTUĞRUL 22 yaşında, 56 yaşındaki annesinden böbrek nakli olmuştur. Hamit ile Gülay hastanemizde nakiller sırasında tanışarak, 2009 yılında dünya evine girmeye karar vermişlerdir. Mutlu giden evliliklerini 2011 yılında bir erkek çocukla taçlandırdılar. Hayatlarına mutlu ve sağlıklı bireyler olarak devam etmektedirler.

            Merkez hakkında bilgi veren Prof.Dr. Çağatay Aydın “ Giderek artan başarılı böbrek nakilleri ile Ege bölgesinin İzmir dışında faaliyet gösteren tek böbrek nakli merkezi olarak Denizli ve çevre illere hizmet vermeye devam etmektedir. Türkiye organ bekleme listesinde toplam 22.331 kişi böbrek nakli için kayıtlıdır. Bu listede 241 kişi bizim nakil listemizde kayıtlıdır.  Günümüzde kronik böbrek yetmezliğinin hasta sağ kalımı ve yaşam kalitesi bakımından uzun dönemde en mükemmel tedavi yöntemi böbrek naklidir. Ancak giderek artan hasta sayısına rağmen, verici sayısı aynı oranda artmamaktadır. Bu nedenle de giderek artan bir organ ihtiyacı bu mükemmel tedavi yönteminden hastalarımızın faydalanmasına engel olmaktadır.”

Organ Nakli Merkez Mesul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Murat Özban yaptığı açıklamada; “Böbrek Nakli Merkezimiz, Nefroloji ve Cerrahi ekibimizin yürüttüğü ortak çalışma ile tıbbi endikasyonlar ve etik kurallara son derece titizlikle uyarak hastalarımız ve vericilerini böbrek nakli sürecine hazırlamakta, nakil işlemini gerçekleştirmekte ve takibini yapmaktadır. “ olarak bildirdi.

 Hastalarımız son derece modern imkanlara sahip olan kliniğimizde, deneyimli, hasta odaklı çalışan, işinde uzman bir hemşire ve hekim kadrosunun gözetiminde takip ve tedavi edilmektedir.