Ana Sayfa / Haber / PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ OLARAK SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERİN YANINDAYIZ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ OLARAK SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERİN YANINDAYIZ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ OLARAK SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERİN YANINDAYIZ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ OLARAK SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERİN YANINDAYIZ

 Organize Sanayi Bölgesinde yeni açılan “sigara bırakma polikliniğinde” görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Bozkurt poliklinik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sigara sağlığın en büyük düşmanıdır ve önlenebilir ölümlerin de en başta gelen nedenidir. Ülkemizde sigara içenlerin oranı oldukça yüksektir ve içenlerin yaklaşık yarısı bırakmak istemektedir. Bırakmak isteyenlerin oranı giderek artmaktadır. Sigara içenler bırakmak istemelerine rağmen ve defalarca bırakmayı denemelerine rağmen sigarayı bırakmakta zorluk çekmektedirler. Bu konuda profesyonel tıbbi yardım alınması bırakma başarısını oldukça yükseltmektedir. Bu yüzden sigara ile mücadelede sigara bırakma merkezleri önemli rol oynamaktadır.

İşçilerde sigara içme oranlarının yüksek olması, işyerlerinin şehre uzaklığı dolayısıyla hastanelerdeki sigara bırakma merkezlerine ulaşma zorluğu ve iş gücü kaybı düşünülerek Pamukkale Üniversitesi bu alanda sorumluluk üstlenerek Denizli Organize Sanayi Bölgesinde sigara bırakma polikliniği açmıştır.  Modern donanıma sahip bu polikliniğimizde yaklaşık 7 aydır hizmet verilmektedir. Sigara bırakma polikliniğine gerek organize bölgesi çalışan işçilerimiz gerekse de Denizli halkından başvurular olmaktadır.

Polikliniğimiz sigara bırakmak için tüm başvuranlara hemen (randevu vermeden) bire-bir görüşme yöntemiyle hizmet vermektedir. Polikliniğe başvuranlara solunum fonksiyon testi, elektrokardiogram ve karbonmonoksit ölçümü yapılmaktadır. Ayrıca ilaç tedavisi de ücretsiz olarak (Sağlık Bakanlığı tarafından) verilmektedir.  Yani sigara bırakmak isteyenler sigara bırakma ilacını ücret ödemeden alabilmektedir. 

Uzm.  Dr. Nurgül Bozkurt tüm sigara bırakmak isteyenleri üniversitemizin açmış olduğu birimden faydalanmak için beklediklerini, vatandaşlarımız bilgi almak için 2692628 nolu telefona başvurabileceklerini belirtmiştir.