Ana Sayfa / Haber / PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÜLKEMİZDE YENİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÜLKEMİZDE YENİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÜLKEMİZDE YENİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

Yaklaşık 6 yıl önce başlayan sık idrara çıkma, ani sıkışma hissi, idrar yaparken daha da şiddetlenen mesane bölgesinde yanma ve ağrı şikayetleri nedeniyle günlük yaşamını sürdüremez, evden çıkamaz hale gelen, geçirdiği ameliyatlar ve uygulanan farklı tedavilerin hiçbirine yanıt alınamayan 57 yaşındaki Hatin Gören isimli hasta ülkemizde sadece Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Ağrı Kliniğinde Prof.Dr. Ercan Gürsestarafından uygulanan retrograt sakral nörostimülasyon ( ağrı pili )yöntemi ile ağrılarından kurtuldu.

            Hatin Gören; işlemden sonra ağrılarının tamamen ortadan kalktığını, sıkışma, sık idrara çıkma hissinin ise normale döndüğünü ifade etti. Çok uzun bir aradan sonra korkmadan evden çıkmanın, huzurla uyumanın ve en önemlisi torunlarıyla oynamanın tadını çıkarttığını belirtti.

Son yıllarda tedaviye dirençli pek çok ağrının yerleştirilen ağrı pilleri ile iyileştirilmesinin mümkün olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ercan Gürses şöyle dedi: Ağrılı mesane (kronik intertisyel sistit); kadınlarda sık görülen tedavisi güç bir hastalıktır. Sık idrara çıkma, aniden ortaya çıkan sıkışma hissi ve mesane bölgesinde şiddetli ağrı en tipik bulgularıdır. Ağrı bazen mesane dışında tüm pelvise, cinsel organlara hatta bacaklara yayılabilir. Hasta günlük yaşamını sürdüremez hale gelir.

Hastalığın tanısı ve temel tedavisi üroloji kliniklerinde yapılır. İlaçlar, ameliyatlar, uygulanan farklı sinir bloklarına karşın yakınmaları ortadan kaldırılamayan, yapılan tetkiklerinde başka bir patoloji bulunmayan hastaların tedavilerinde ise ağrı kliniklerinde yerleştirilen ağrı pili son derece başarılı bir yöntemdir. Hastamızın tedavisinde kullandığımız özel ağrı pili yerleştirilme yöntemi (retrograt sakral nörostimülasyon) dünyada sayılı merkezlerde, ülkemizde ise sadece Pamukkale Üniversitesi Ağrı Kliniğinde yapılmaktadır.