Ana Sayfa / Haber / PARANIN ÖTEKİ YÜZÜ SERGİSİ PAÜ HASTANESİNDE

PARANIN ÖTEKİ YÜZÜ SERGİSİ PAÜ HASTANESİNDE

PARANIN ÖTEKİ YÜZÜ SERGİSİ PAÜ HASTANESİNDE

PAÜ Hastanesi Sergi Salonu "Paranın Öteki Yüzü" adlı sergiye ev sahipliği yaptı. 40 ülkenin parasının sergilendiği Kağıt Para Sergisi, 10 Mart tarihine kadar Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde gezilebilecek. 

Sergi sahibi Harun Ökek, bu sergi fikrinin  nasıl oluştuğu hakkında yaptığı açıklamada ; “1997 yılında turizm sektöründe çalışırken Dünya Hava olimpiyatlarının merkezinin Selçuk/İzmir olması nedeniyle yabancı ülke kafileleriyle sık sık karşılaşıyordum. Bu esnada aklıma gelen bir fikirle, karşılaştığım her kafileden o ülkeye ait en küçük birimdeki kağıt paralarını toplamaya başladım. Zamanla büyüyen bu koleksiyon şu anda 40'ı aşkın ülkenin parasını içeren kültürel bir zenginliğe dönüştü. Koleksiyonumu bu sergi aracılığıyla para albümlerinden çıkararak yurttaşlarımızın beğenisine sunmak ve toplumsal bir faydaya dönüştürmek istedim. Benim dünya görüşüme göre ‘Işığı olan yansıtmalıdır’. Bu yüzden koleksiyonumun sergiye dönüşmesinden dolayı çok mutluyum” dedi.

Ökek; Neden "Paranın öteki yüzü?" sorusunu ise, “Hepimiz günlük hayatta parayı satın alma özelliğiyle bilir ve kullanırız. Paraya olan bakışımız öylesine kalıplaşmıştır ki çoğu zaman hangi paranın üstünde neyin olduğunu fark etmeyiz bile. Oysa ki, bir şeyin paranın üzerinde yer bulabilmesi için o toplum nezdinde kesin kabul görmüş nitelikler içermesi gerekir. Dolayısıyla paraya farklı bir bakış açısıyla bakılır ve eğer paranın öteki yüzüne odaklanılırsa rakamlardan çok daha fazlasını ifade eden gerçek değerlerin de farkına varabiliriz. Serginin sloganın ‘Farklı değerlere yolculuk’ olmasının sebebi de bu!” olarak cevapladı.

Başhekimlik makamında gerçekleştirilen törende  Başhekim Doç. Dr. İbrahim Türkçüer tarafından Harun Ökek’e teşekkür belgesi verildi.