Ana Sayfa / Haber / PAÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

PAÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

PAÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

PAÜ Hastaneleri Genel Cerrahi A.D Öğretim Üyesi Prof.Dr.Burhan KABAY tarafından laparoskopik pankreas tümörü ameliyatı Ege Bölgesi’nde ilk kez 43 yaşındaki Emin Yılmaz’a uygulandı.

 

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Prof.Dr.Burhan KABAY yaptığı açıklamada “Hastamız karın ağrısı yakınmasıyla kliniğimize başvurdu. Yapılan muayene ve incelemeler ile hastanın karın tomografisinde pankreas kuyruk kesiminde kitle tespit edildi. Daha önce yapılan tetkikleri incelendiğinde kitlenin büyüme eğiliminde olduğu  görüldü. İleri incelemeler sonrasında hastayla birlikte ameliyata karar verildi. Dünyada sayılı birkaç merkezde yapılabilen laparoskopik pankreas cerrahisi planlandı. Kapalı yöntemle hastanın dalak ve pankreasının tümörlü kısmı alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonunda  kısa bir süre sonra yürüyebilen hasta  ertesi gün yemek yemeye başladı. Servisimizden ameliyat sonrası 3.günde taburcu edildi. Kontrollerinde herhangi bir problemi olmayan hastanın ağrısının tamamen geçtiği ve yapılan patolojik incelemede pankreasta iyi huylu bir tümör olduğu tespit edildi. Yapılan  ameliyat Ege Bölgesi’nde tamamı laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen ilk ameliyattır.  10 yıldır hastanemizde dalak ve böbrek üstü bezi cerrahisi laparoskopik yöntemle yapılmaktadır.  Laparoskopik ameliyatların ileri uygulamaları olan böbrek üstü bezi, dalak, reflü ve obezite cerrahisi ameliyatları da  başarıyla  yapılmaktadır.” Dedi.

 

Bu tür ameliyatlar için deneyimli bir ekip ve teknik altyapı gerektiğini bildiren Prof.Dr.Burhan Kabay  hastanemizin tüm  olanaklara sahip olduğunu belirtti.