Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANELERİ HALK SAĞLIĞI EKİBİ ANAOKUL TARAMALARINA BAŞLADI

PAÜ HASTANELERİ HALK SAĞLIĞI EKİBİ ANAOKUL TARAMALARINA BAŞLADI

PAÜ HASTANELERİ HALK SAĞLIĞI EKİBİ ANAOKUL TARAMALARINA BAŞLADI

        PAÜ HASTANELERİ HALK SAĞLIĞI EKİBİ ANAOKUL TARAMALARINA BAŞLADI            

               PAÜ Hastaneleri  Halk Sağlığı AD.Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ahmet Ergin’in koordinasyonunda anaokul sağlık taramalarına başlandı.

 

        Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Dokuzkavaklar'daki Ahmet-Hanife PARALI anaokulunda 3-6 yaş aralığında olan 130 çocuğa genel sağlık taraması yapıldı. Çocukların sağlık durumuyla ilgili olarak ailelere anket uygulandı. Yapılan muayene ve anket sonuçları değerlendirilip çocukların aileleri bilgilendirilecek ve sağlık problemi saptanan çocukların aileleri ilgili sağlık birimine yönlendirilecektir.

      Okul Müdürü Songül Akbulut okul hakkında bilgi vererek Ahmet-Hanife Paralı tarafından yaptırılan anaokulun öğrencilerin yanı sıra ailelerin de eğitimine önem verdiklerini; PAÜ Tıp Fakültesi ile   “ Aile İçi İletişim “ ve “ Madde Bağımlılığı “ konularında veli eğitimleri seminerleri de düzenlediklerini belirtti. Öğrencilerimize PAÜ Tıp  Fakültesi ve Hastanelerinin katkılarıyla ücretsiz KBB-Göz ve Genel sağlık taraması yapıldı.

         Songül Akbulut velilerin bu çalışmadan çok memnun kaldıklarını, PAÜ Rektörlüğüne, Başhekimliğe ve Halk Sağlığı AD. Ekibine teşekkür ettiklerini bildirdi.

 

           Başhekimlik Bozkurt öğrencilerimizin sağlık taraması çalışmalarının devam edeceğini belirtti.