Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİ AMATEAM 1 YAŞINDA

PAÜ HASTANESİ AMATEAM 1 YAŞINDA

PAÜ HASTANESİ AMATEAM 1 YAŞINDA

Pamukkale Üniversitesi Habib Kızıltaş Psikiyatri Hastanesinin Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi AMATEM’in birinci yaş günü hastalar ve tüm personelin katılımıyla  kutlandı.

Günümüzde bağımlılık ile mücadele de en önemli adımlardan birisi bağımlılık tedavi birimlerinin oluşturulmasıdır. Bu kapsamda PAÜ Sağlık Araştırma Merkezine bağlı olarak açılan AMATEM merkezi 15.05.2015 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır.

Toplam 12 yatak kapasitesine sahip olan Merkezimizde, 2 yatak da ÇAMATEM (Çocuk AMATEM)’e ayrılmıştır. Konum olarak Habib Kızıltaş Psikiyatri Hastanesinin 2. Katında yer almaktadır.

Uzun süreli ayıklığın hedeflendiği tedavi programında SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı)  eğitsel faaliyeti düzenli aralıklarla uygulanmaktadır. Bağımlılık tedavisinin desteklenmesi amacıyla hasta ve aileleri toplumsal hizmet ve kaynaklara yönlendirilmektedir.

Psikiyatri Anabilim Dalından yapılan açıklamaya göre; “ Bu güne kadar yaklaşık 600 kişinin yatarak,  1000 kişinin ayaktan tedavi gördüğü Merkezde sosyal faaliyet ve etkinlikler, spor etkinlikleri, iş uğraş terapileri, sinema etkinlikleri vb. kapsamlı faaliyetlerle tüm bağımlı hasta ve ailelerine hizmetlerinin devam etmekte olduğu” belirtildi.

 PAÜ Hastanesi olarak toplumumuzun ruh sağlığına hizmet vermeye devam edeceğiz