Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİ KOROSU

PAÜ HASTANESİ KOROSU

PAÜ HASTANESİ KOROSU

PAÜ Hastaneleri Türk Sanat Müziği Korosu Müzikseverleri Büyüledi

14 Mart Etkinlikleri kapsamında; Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Türk Sanat Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen “Türk Sanat Müziği Korosu Konseri” dinleyicilere eşsiz bir gece yaşattı.

 Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Türk Sanat Müziği Korosu, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde  “Türk Sanat Müziği Konseri” düzenledi. Geceye PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkci, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer,  , PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Doç. Dr. Hakan Alkan başta olmak üzere akademik ve idari personelin yanı sıra davetliler, öğrenciler ve çok sayıda müziksever katıldı.

PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi, Müzik Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Hulusi Şimşek’in şefliğinde, birinci bölümde Nihavend, ikinci bölümde Hüzzam ve Muhayyer-Kürdi makamlarında Türk Sanat Müziği (TSM) eserler icra edilirken, aynı zamanda dinleyenlere sürpriz olarak ikinci bölüm başında dört Türk Halk Müziği (THM) eserine de yer verildi. Birbirinden güzel ve eşsiz eserler, solo ve koro performanslar halinde topluluk üyeleri tarafından büyük bir coşku ile seslendirilirken, bu coşkuya zaman zaman seyirciler de eşlik etti.

Konserde, PAÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi A.D. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özkan Herek kanunda,  PAÜ Tıp Fakültesi Üroloji A.D. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Zafer Aybek ve PAÜ Hastaneleri Başmüdürü Erdinç Karataş’ta udda saz ekibine destek verdi.

Gecenin sonunda konuşma yapmak için sahneye çıkan PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Şef Mehmet Hulusi Şimşek başta olmak üzere koro üyelerine ve saz ekibine teşekkür ederek, “Geçen yıl PAÜ Hastaneleri 1 milyon 300 bin hasta kabul etti. Mesai arkadaşlarımız bu yoğunluk içerisinde, kendi özel yaşamlarından feragat ederek bu güzel konseri bizlere sunabilmek için çalıştılar. Hepsine emekleri için teşekkür ediyor, bu güzel konserin devamını diliyorum.” dedi.

PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı’da Şef Mehmet Hulusi Şimşek ve tüm koro ekibine yaşattıkları keyifli konser gecesi için teşekkürlerini sunarak, “ Yaşasın sanat, yaşasın müzik” diyerek sözlerini tamamladı.

Şef Mehmet Hulusi Şimşek’e tüm koro adına, teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile konser sona erdi.