Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİ SERGİ SALONU SANATÇILARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

PAÜ HASTANESİ SERGİ SALONU SANATÇILARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

PAÜ HASTANESİ SERGİ SALONU SANATÇILARA EVSAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Sergi Salonu geçtiğimiz 10 Mart - 10 Mayıs 2015 tarihleri arasında iki önemli sergiye ev sahipliği yaptı.

10 Martta 2015'te açılan "104" isimli karma sergi Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencilerinden Erdal Kocabey ile Sedat Gökçe'nin eserlerinden oluşuyordu. Toplamda 35 adet  tuval üzerine yağlıboya ve karışık teknikle üretilmiş genellikle (100x110 cm) kare formata yakın eserlerden bir çoğunun son dönemde Türkiye'de yapılan prestijli resim-sanat yarışmalarında sergileme ve başarı ödülleri almış olmaları serginin niteliğinin gerek anlatım gerekse plastik değerleri bakımından yüksek olduğunun göstergesiydi. Denizli için gurur kaynağı olan ve uzun süredir birlikte çalışan bu iki genç sanatçımızın ilk ortak sergisi olması da ayrıca anlamlıydı. Serginin adı, genç sanatçılarımızın eğitim fakültesinde çalışmalarını sürdürdükleri resim atölyesinin kapı numarasından geliyordu.

Sedat Gökçe, sert zemin üzerinde ince katmanlar halinde boyanın oluşturduğu efektleri kullanarak, konusu çoğu kez inşaat, endüstriyel yapılar ve makineler olan modern yaşam algısını sorgulayıcı, (kaotik) dışa vurumcu  bir anlayışı benimsemiş görünmektedir. Yatay ve dikey çizgilerin hakim olduğu taslak tadındaki çalışmalarının kurgusu sağlamdır. Siyah ve gri geçişlerin hakim olduğu genel yapının içinde, küçük renkli bölgeler izleyicinin odaklanmasına neden olur.

Erdal Kocabey, sosyal bir olgu olan  çocuk gelin temasını toplumsal dışa vurumculuk bağlamında ele almaktadır. Yüzleri örtülü gelinler, sembolik öğelerle ve ona şahitlik eden kedi gibi hayvan figürleriyle desteklenmiştir.

 

Galeri aynı zamanda PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü  Öğr. Gör. Serdal Yerli'nin Portrelerine ev sahipliği yapmıştır. Yerli, titiz kendine has üslubu ile çevresinde yaşayan karakterleri betimlemiştir. Öğrenciler, akademisyenler, çocuklar Yerli'nin çalışmaları arasında yer almaktadır.  Serdal Yerli, çalışmalarında fotoğrafik gerçekliğin ötesine geçerek zamana bağlı sınırlılığı ortadan kardırmayı başaran ender portre sanatçılarındandır.

Ayrıca; Mehmet Can karışık fotoğraf sergisi ve Sema Doğan doğum fotoğrafları sergisi ile galerimize katkıda bulunmuştur.

Galerimizin sanat danışmanlığını Öğr. Gör. Dr. Bekir İnce yürütmektedir. İnce, hastane yönetimi ile eşgüdümlü olarak önümüzdeki sezonda Denizlili sanatçıların hastane galerisinden daha çok ve adil bir biçimde yararlanmaları için sergi başvurularının internet üzerinden alınması yönünde bir çalışma başlatıldığını ve tüm sanatçılarımızın sergisini hastanemiz galerisinde görmekten mutluluk duyacağını da belirtmiştir.