Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİ SERGİ SALONUNDA YANILSAMA SERGİSİ AÇILDI

PAÜ HASTANESİ SERGİ SALONUNDA YANILSAMA SERGİSİ AÇILDI

PAÜ HASTANESİ SERGİ SALONUNDA YANILSAMA SERGİSİ AÇILDI

 Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarım Programı /Grafik Tasarım Programı ve El Sanatları Bölümü / Geleneksel El Sanatları Programı Öğretim Elemanları karma sergisinin açılışı PAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent ERDUR ve PAÜ Hastaneleri Başhekimi Doç.Dr. İbrahim TÜRKÇÜER tarafından yapıldı. Açılış konuşmaları sonrasında PAÜ Hastanesi sergi salonuna katkılarından dolayı Öğretim Üyesi ve Öğretim Elemanlarına teşekkür belgeleri takdim edildi.

            “ Yanılsama” temalı karma sergi,  farklı disiplinlerden gelen öğretim elemanlarının eserlerinde renk, doku ve form kavramsal bakış açısı ile yorumlanmıştır. Sergi içeriği hakkında yapılan açıklamada ; “Yanılsama, öznenin var olan bir nesneyi yanlışalgılamasıdır.”

Zeuxis ile aynı dönemde yaşayan Efesli Parrhasius'un kimin daha büyük bir sanatçı olduğu konusunda iddiaya girdikten sonra birer resim çizerek perdeyle kapatmışlardır. Yarışacakları gün geldiğinde, Zeuxis perdeyi kaldırmış ve çizdiği üzüm resmini ortaya çıkarmıştır. Üzümler o kadar çekici görünmüştür ki, uçan kuşlar yere inip resmi gagalamışlardır. Sonra Zeuxis, Parrhasius'un resmi üzerindeki perdeyi kaldırmasını istemiştir ve Parrhasius, perdenin aslında kendi çizdiği resim olduğunu açıklamıştır. Bu şekilde Zeuxis yenilgiyi kabul etmiş ve demiştir ki: "Ben kuşları kandırdım, ama Parrhasius Zeuxis'i kandırdı."

Son olarak Başhekim Doç.Dr. İbrahim TÜRKÇÜER  PAÜ Hastaneleri Sergi Salonunda açılan serginin 28 Aralık 2016 / 20 Ocak 2017 tarihleri arasında açık kalacağını bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve sergi açmak isteyen herkesi sergi salonumuza beklediklerini ifade etti.

Sergiye Katılan Öğretim Elemanları :

Yrd.Doç.Dr. Habibe KAHVECİOĞLU SARI

Öğr.Gör. Nurcan KUTLU

Öğr.Gör. Bahriye YALÇINKAYA

Öğr.Gör. Nesrin KACAR

Öğr.Gör. Ayşe Serenay ÖZMEN

Öğr.Gör. Tülay CANDEMİR

Öğr.Gör.  Gülderen ÇAVUŞ

Öğr.Gör. Fatoş Neslihan ARĞUN