Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİNDE ARAMA KURTARMA TİMİ OLUŞTURULDU

PAÜ HASTANESİNDE ARAMA KURTARMA TİMİ OLUŞTURULDU

PAÜ HASTANESİNDE ARAMA KURTARMA TİMİ OLUŞTURULDU

 PAÜ HASTANESİNDE ARAMA KURTARMA TİMİ OLUŞTURULDU

 Hastane Afet Planı Yönetmeliği gereğince  PAÜ Hastaneleri Arama Kurtarma Timi oluşturuldu. Bu Tim sayesinde PAÜ Hastanesi ve Denizli’nin afet durumunda daha hazır hale geleceği belirtildi.

            Hastanemiz çalışanlarından gönüllü olarak 25 personele 07 Aralık tarihinde  Temel Afet Bilinci, Arama Kurtarma Temel Prensipleri, Arama Kurtarma Teknikleri Eğitimi, 08 Aralık günü Bina Enkaz Değerlendirme ve Bina Tahliye Usulleri ve Esasları ile İpler ve Düğümler, Yaralı Taşıma-Malzeme ve Techizat Tanıtımı ve Çalışma Usulleri, 09 Aralık Sabah Yangın ve Yangın Çeşitleri, Yangın Tüpü Tanıtımı ve Kullanma Esasları Eğitimi verilmiştir. Öğleden sonra verilen eğitimlerin uygulama ve tatbikatları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

             Afet Yönetim Birim Sorumlusu Osman Dirmilli yaptığı açıklamada ; “ Eğitimlerin çok yararlı geçtiğini ve bu tür eğitim ve tatbikatların  ilgili kurumlarla koordineli şekilde devam edeceğini, bu sebepten İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitmenlerine katkılarından dolayı teşekkürlerini” bildirdi.