Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİNDE ENGELSİZ KARALER FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

PAÜ HASTANESİNDE ENGELSİZ KARALER FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

PAÜ HASTANESİNDE ENGELSİZ KARALER FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

PAÜ HASTANESİNDE ENGELSİZ KARALER FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

 PAÜ Hastaneleri Sergi Salonunda  Öğretim Üyelerinin ve Denfot sanatçılarının açtığı Engelsiz Kareler fotoğraf  sergisi büyük ilgi gördü.

     PAÜ Hastaneleri Fizik Tedavi AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Topuz  sergi hakkında açıklamalarda bulundu : Serebral Palsi (SP) tüm dünyada çocukluk çağında bedensel engel ve hareket kaybına neden olan hastalıkların en büyük grubunu oluşturmaktadır. Doğum öncesi ya da sonrasında beynin gelişimi sırasında oluşan ilerleyici olmayan hasara bağlı olarak meydana gelen, vücudu hareket ettirme ve pozisyon verme zorluğuna sebep olan bir kas kontrolü hastalığıdır.

 Fotoğraf sanatına ilgisi olan, doğaya, sanata ve insana duyarlı kişilerin biraraya gelmesiyle oluşan sivil bir insiyatif olan Denizli Fotoğraf Topluluğu Derneği’nin (DENFOT), T.C.İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı destekli yaşama geçirdiği koordinatörlüğünü yaptığım “Serebral Palsili Ergenlerde Temel Fotoğrafçılık Uygulamaları Yoluyla Yaşam Doyum Desteği” başlıklı proje, bu çocuklarımızın aktif, kendini geliştirmeye ve beceriye dayalı bir sanatsal aktiviteye adım atmalarını sağlamıştır. Proje kapsamında yaşları 12-18 arasında olan 10 serebral palsili çocuğumuz teorik ve uygulamalı olarak temel fotoğrafçılık eğitimi aldılar. Ayrıca Pamukkale Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’ndan bir uzman hekim tarafından değerlendirildiler. Aileleri ve DENFOT üyeleri ile  birlikte katıldıkları çekim gezilerinde ve stüdyo çekimlerinde çocuklarımız çok güzel fotoğraflar çektiler ve bunları 2-16 Mart 2016 tarihinde, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen ”Engelsiz Kareler” adlı sergide sergileyerek toplumumuzla paylaştılar.

Bu proje’nin gerçekleşmesinde çok büyük emeği olan başta DENFOT üyesi ve Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Bekir İnce olmak üzere,  Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Alkan’a, DENFOT Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Büyüktuna’ ya, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi  Doç Dr. Şahin Kapıkıran’a ve projeye destek veren tüm DENFOT üyelerine değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ve en büyük teşekkürü ise çocuklarımıza ve çocuklarını her hafta sonu derslere getiren, onlarla gezilere katılan, gönülden desteklerini her zaman hissettiğimiz ebeveynlere sunuyorum.

En iyiyi hak eden güzel çocuklarımızın proje çalışmaları sırasında gülen yüzleri hepimize büyük mutluluk verdi. Dileğinin bu süreçten faydalanmış olmaları ve öğrendikleri bu becerileri devam ettirebilmelerinin olduğunu belirten Prof.Dr. Oya Topuz herkesi sergi salonumuza bekliyoruz dedi.