Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİNDE HASTANE AFET PLANI  ( HAP)  HAZIRLANDI

PAÜ HASTANESİNDE HASTANE AFET PLANI  ( HAP)  HAZIRLANDI

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri “Hastane Afet ve Acil Durum Planı     ( HAP ) “hazırlıklarını tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri TC Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan  ( HAP ) yönetmeliğinin hazırlıklarını tamamlayarak,  Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne onaylatıldı.

Hastane Afet Yönetim Birimi Sorumlusu Osman Dirmilli konuyla ilgili yaptığı açıklamada ; “ Hastane afet planı içeriğinde yer alan organizasyon şeması oluşturulup, şemada görev alan personellere ve tüm çalışanlara hastane tahliyesi, kırmızı kod (yangın), beyaz kod (çalışanlara taciz), mavi kod (kardiak arrest) ve diğer kod eğitimleri verilmiş, KBRN ve UMKE timleri oluşturularak PAÜ Hastanelerinin olası bir afet anı ve sonrasına hazırlıklı olması için gerekli tüm eğitimler ve tatbikatlar yapılan senaryolar gereği uygulamaya konulmuştur.” dedi.

İlimizin 1.derece deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Dirmilli ;  hastanemiz risk analizi yapılarak yapısal olmayan tehlikelerin (yota) ve yapısal risklerin azaltılması uygulamaları tamamlanmış, deprem öncesi, deprem anı ve sonrası uygulanacak hareket tarzları ve eğitimleri tüm personele verildiğini ve bu tür eğitimlerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.