Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİNDE KALPTEKİ DELİK ESTETİK BİR AMELİYATLA KAPATILDI

PAÜ HASTANESİNDE KALPTEKİ DELİK ESTETİK BİR AMELİYATLA KAPATILDI

PAÜ HASTANESİNDE KALPTEKİ DELİK ESTETİK BİR AMELİYATLA KAPATILDI

PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi AD. Ekibi kalpteki deliği estetik bir ameliyatla kapatarak hastayı sağlığına kavuşturdu.

        Bekilli’de ikamet eden 29 Yaş Pınar Aktop’ un son zamanlarda nefes darlığı şikayetleri arttı. Yapılan kalp tetkikleri sonrasında kalbinde doğuştan delik (ASD, atrialseptaldefekt) saptandı. 3 Mayıs 2016 tarihinde yapılan başarılı bir ameliyat ile kalbindeki 3 cm.lik delik kapatıldı. Amaliyatta cerrahi yaklaşım olarak 10-12 cm.lik bir cilt kesisi ile sağ meme altından, sağ göğüs boşluğuna girildi (sağ thorakotomi). Pınar Aktop, her aynaya baktığında geçirdiği ameliyata bağlı ameliyat izini görmeyeceği için mutlu olduğunu belirtti.

Ameliyatı Pamukkale Üniversitesi, Kalp ve Damar Cerrahisi AD. Öğretim Üyesi Prof.Dr. A.Vefa Özcan,  Yrd.Doç.Tevfik Güneş ve Dr.Şafak Şimşek’ten oluşan ekip gerçekleştirdi. Prof.Dr. A.Vefa Özcan yaptığı açıklamada; hastanemizde ASD ve Mitral Kapak ameliyatlarını sağ thorakotomi yaklaşımı ile başarılı bir şekilde yaptıklarını ve özellikle genç bayan hastalarda estetik kaygılarla tercih edildiğini belirtti.          

Ayrıca Prof.Dr. Özcan estetik görünümün yanında, ameliyat sonrası hastanın daha az ağrı hissettiğini, daha erken evine taburcu olduğunu da  ifade etti.

PAÜ Hastaneleri olarak halkımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz.