Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİNDE KARNINDAN 5 KG TÜMÖR ÇIKARTILDI

PAÜ HASTANESİNDE KARNINDAN 5 KG TÜMÖR ÇIKARTILDI

PAÜ HASTANESİNDE KARNINDAN 5 KG TÜMÖR ÇIKARTILDI

PAÜ HASTANESİNDE KARNINDAN 5 KG TÜMÖR ÇIKARTILDI

 PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında yatan hastadan 5 kg. ağırlığında tümör çıkartıldı.

Aydın Kuyucak’tan gelen 73 yaşındaki Halime Soyutürk karın şişliği şikayetiyle hastanemize başvurdu.Yapılan tetkikler sonucunda hastaya Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Başkanı Prof.Dr.Nazan Başak Yıldırım ve ekibi tarafından operasyon gerçekleştirildi.

Prof.Dr.Yıldırım yaptığı açıklamada “ Karnını tamamen dolduran kitle tanısı için hastamız 3 aydır çeşitli hastanelerde tetkik edilmiştir. Yapılan tomografi incelemesi sonucunda tanı konulamamıştır. Hasta üniversitemizin Gastroenteroloji Bölümünce tarafımıza danışılmıştır. Ameliyat ve ameliyat esnasında tanı (frozen) kararı verilmiştir. Tomografide batın içinde sıvı olarak tariflenen kitlenin aslında tüm batını dolduran yumurtalık kisti olduğu anlaşılmıştır. Kist 5 kg ağırlığına ulaşmıştır. Literatürde sadece bu büyüklüğe ulaşan 5 vaka bulunmaktadır. Hastanın nefes bile almasını engelleyen bu kitle çıkarılınca hasta normal nefes alıp vermeye başlamıştır. Tanımızda musinoz yumurtalık kanseri ve eşliğinde apandistte de aynı tür tümör izlenmiştir. Cerrahi işlemleri tamamlanan hastanın sonraki tedavileri planlanacaktır.”dedi.

 Hasta ameliyat sonrası her yönden rahatladığını ve PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ekibine teşekkür ettiğini bildirdi.