Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİNDE OBEZİTE CERRAHİSİ KONUŞULDU

PAÜ HASTANESİNDE OBEZİTE CERRAHİSİ KONUŞULDU

PAÜ HASTANESİNDE OBEZİTE CERRAHİSİ KONUŞULDU

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Obezite Cerrahi Kursuna ev sahipliği yaptı.

            Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Laparoskopik Bariatrik Cerrahi Clinical Immersion  isimli  ikinci kez düzenlenen Obezite Cerrahi Kursu  21 Aralık 2016 tarihinde Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Birsen tarafından gerçekleştirildi. 

Kursa Türkiye genelinden 6 uzman doktor katıldı. Doç. Dr. Onur Birsen, düzenli olarak yapılan bu kursların gerek üniversitemiz ve toplum sağlığı için gerekse Türkiye genelinde çok yaygınlaşan bu ameliyatlarda görülen problemleri en aza indirebilmek için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca her hafta Pazartesi günleri Obezite Cerrahisi hakkında bilinçlendirme toplantıları yaptıklarını, Obezite hastalarına bu ameliyatlar hakkında bilgi verildiği ve obezitenin neden olduğu şeker hastalığı, hipertansiyon, uyku apnesi gibi hastalıkların tedavisinin de mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Yine Tip II diyabet hastaları içinde şeker hastalığından kurtulabilmeleri için ameliyatlar yaptıklarını bu konuda da halkı bilinçlendirdiklerini ifade etti.

Doç.Dr. Birsen Obezite hastalıkları tedavisi için bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.