Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİNE ULTRASON CİHAZI BAĞIŞI

PAÜ HASTANESİNE ULTRASON CİHAZI BAĞIŞI

PAÜ HASTANESİNE ULTRASON CİHAZI BAĞIŞI

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’ne Anestezi Yoğun Bakım Ünitesine Hasan Serter adına Ultrason Cihazı bağışlandı.

Yapılan bağışın teşekkür belgesi PAÜ Hastaneleri Başhekimlik makamında Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer tarafından bağışta bulunan Hasan Serter adına oğlu Selim Serter’e takdim edildi.

Başhekim Prof. Dr. Türkçüer konu ile ilgili yaptığı açıklamada yapılan bağışın yoğun bakım ünitesinde yatan tüm hastalar için hayati önem taşıdığını vurgulayarak bağışçı Selim Serter’e teşekkürlerini sundu.

PAÜ Hastaneleri Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Simay Serin konuşmasında, Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitemiz 35 yatak kapasiteli olup, son model teknolojik cihazlarla donatılmış, 3 profesör, 1 doçent, 5 uzman, 44 hemşire, 31 personel kadrosu ile kesintisiz 24 saat sağlık hizmeti verildiği bilgisini verdi. Prof. Dr. Serin konuyla ilgili konuşmasında Üçüncü Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nin özelliklerinden bahsederek ‘‘Hastanenin Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi’nde özellikli hastalığı nedeniyle yakın takip ve tedavisi gereken hastaların yattığı, solunum yetmezliği ve/veya çoklu organ işlev bozukluğu gibi tüm karmaşık hastaların kabul edildiği, solunum desteği, renal replasman tedavisi, plazmaferez gibi destek tedavilerinin hepsinin yapılabildiği, en üst düzeyde tıbbi bakım ve tedavi verilmektedir. Yoğun Bakım Ünitemizin bu yüksek donanım ve kabiliyetleri nedeniyle diğer hasta gruplarına göre daha karmaşık “Üçüncü Basamak Hastalar” grubundakiler sıklıkla kabul edilmektedir’’ dedi.

PAÜ Hastaneleri Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. R. Hakan Erbay da konuyla ilgili yaptığı konuşmada ‘‘Yoğun bakım ünitemize bağışlanan ultrasonografi cihazının günümüzde çok önemli bir yeri olduğu ve kritik hastalarımızın tanı ve tedavisinde önemli bir gelişme sağlayacağını belirterek, insan yetiştiren bir kurum olan üniversitemizde hekimlerimizin eğitiminde de son derece önemli ve hayati bir değer taşıyacaktır’’ diyerek teşekkürlerini sundu.