Ana Sayfa / Haber / PAÜ’DE KLİMİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PAÜ’DE KLİMİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PAÜ Hastanelerinde Gebelik ve Enfeksiyonlar Simpozyumu PAÜ Hastanesi Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik) Derneği ile Pamukkale Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nın ortaklaşa düzenlediği  “Gebelik ve Enfeksiyonlar Simpozyumu”  yapıldı. Prof. Dr. Hüseyin Turgut tarafından yönetilen simpozyumda “Gebelikte Enfeksiyon Tarama Testleri ”Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu ve “Gebelikte Zor Olgular ” Yrd. Doç. Dr. Kevser Özdemir tarafından sunuldu. Gebelikte TORCH grubu enfeksiyonlar nelerdir, gebeler nasıl takip edilmeli , gebelikte bu enfeksiyon etkenlerine tanı koymak için yapılan testler nasıl değerlendirilmeli konuları  ayrıntılı olarak anlatıldı. Klinikte karşılaşılan zor olgular üzerinden gebelikte toxoplazmozis anlatıldı. Çalışılan testler nasıl yorumlanmalı kapsamlı bir şekilde irdelendi. Ülkemizde yaygın olarak görülen toksoplazmozisin gebelerde önemli bir enfeksiyon olduğu, gebe taramalarına ağırlık vermenin ve mümkün oldukça gebelik öncesi kadınların toxoplazmozis ile karşılaşma durumlarını belirlemenin daha önemli olduğu ve gebelikte rutin tarama testleri arasında Anti-HIV, Rubella ve Hepatit B nin olması gerektiği vurgulandı.

Katılımcıların da katkısıyla verimli bir simpozyum gerçekleştirilerek bu tür simpozyumların devam edileceği belirtildi.