Ana Sayfa / Haber / ÜÇ TÜP KAN İLE SEN DE DONÖR OL

ÜÇ TÜP KAN İLE SEN DE DONÖR OL

15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü nedeniyle, farkındalık yaratmak ve donör ihtiyacına dikkat çekmek için PAÜ Hastanesi poliklinik girişinde stand açıldı ve lösemi hastalarıyla birlikte pasta kesildi.

Stand açılışına Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Çocuk Hematoloji Bölümü’nde görevli doktor, hemşire ile tedavi gören lösemi hastaları katıldı. Açılışta pasta kesildi ve çocuklara lösemi ile ilgili bilgi içeren balonlar dağıtıldı.

Standda donörlükle ilgili bilgi, broşür ve afişler dağıtılırken, Kızılay’a verilecek üç tüp kan ile donör olunabileceği bilgisi aktarıldı.

Kanser vakaları dünyada ve Türkiye’de hızla artmaktadır. Koruyucu önleyici tedavilerin yetersiz olması nedeniyle toplumdaki bireyler yeterince bilinçlendirilmedikleri için yaşam biçimi insanları ister istemez bu sürece doğru sürüklemektedir. Bu yüzden bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin artırılması ve mücadele edilmesi gerekmektedir.