Ana Sayfa / Haber / AĞRI PİLİ İLE AĞRILARINDAN KURTULDU

AĞRI PİLİ İLE AĞRILARINDAN KURTULDU

AĞRI PİLİ İLE AĞRILARINDAN KURTULDU

AĞRI PİLİ İLE AĞRILARINDAN KURTULDULAR

 PAÜ Hastanesi Ağrı Polikliniğinde tedavi gören hastalar ağrı pili takılmasıyla ağrılarından kurtuldular.

 Üçer kez geçirdikleri omurga cerrahisi sonrasında devam eden bel, kalça ve bacak ağrıları nedeniyle günlük yaşamını sürdüremez hale gelen, ilaç ve fizik tedavi yöntemlerinden yarar görmeyen, 82 yaşındaki Fatma Dingil ve 71 yaşındaki Sevil Cüra isimli hastalar Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Ağrı Merkezinde Prof. Dr. Ercan Gürses tarafından takılan ağrı pili sayesinde ağrılarından kurtuldular.

Sevil Cüra ağrıları nedeniyle hareket edemez ve günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz halde iken, işlemden sonra ağrılarının geçtiğini ve uzun süre sonra rahat uyuyabildiğini ifade etti.

Ağrıları nedeniyle ayakta durmasının olanaksız olduğunu belirten Fatma Dingil ise, tedaviden sonra adeta yeniden doğduğunu bildirdi.

Ağrı pili takılarak tedaviye dirençli ağrıların iyileştirilmesinin mümkün olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ercan Gürses yaptığı açıklamada: “Tedavisi başarısız olan bel fıtığı, sinir yaralanmaları ya da omurgaya yerleştirilen protez ameliyatlarından sonra bazı hastalarda ağrı geçmediği gibi daha da artabilmektedir. Tekrarlanan ameliyatlar, ilaçlar, fizik tedavi ve girişimsel tedaviler gibi yöntemler çare olmadığında sürekli ağrı çekmek hastanın fizik, sosyal ve psikolojik yaşamını olumsuz etkilemektedir. Böyle hastalarda ağrı pili (Spinalkordstimülatörü) uygulamaları ile ağrının ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Pilin yerleştirilmesi lokal anestezi ile radyolojik görüntüleme eşliğinde ve hasta ile sürekli iletişim halinde yapılmaktadır. Cilt altına yerleştirilmiş olan pil hasta tarafından dışarıdan kablosuz olarak programlanabilmekte ve tam olarak kapatılıp yeniden çalıştırılabilmektedir.“ dedi.

Prof.Dr.Gürses Ağrı Polikliniğinin başarılı tedavilerinin devam edeceğini belirtti.