Ana Sayfa / Haber / MİDE CERRAHİSİNE PAÜ İMZASI

MİDE CERRAHİSİNE PAÜ İMZASI

MİDE CERRAHİSİNE PAÜ İMZASI

MİDE CERRAHİSİNE PAÜ İMZASI

PAÜ Hastaneleri Genel Cerrahi A.D Başkanı Prof. Dr. Burhan KABAY tarafından laparoskopik total gastrektomi ve D2 lenf bezi diseksiyonu ameliyatı Ege Bölgesi’nde ilk kez uygulandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi A.D. Başkanı Prof. Dr. Burhan KABAY yaptığı açıklamada “Yapılan  ameliyat Ege Bölgesi’nde tamamı laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen ilk total mide ameliyatıdır.  Türkiye’de sayılı birkaç merkezde yapılabilen bu ameliyat, mide ameliyatları içinde en zor olanı ve deneyim gerektirenidir. Kliniğimizde 15 yıllık bir deneyimle her türlü kanser cerrahisi ve ileri laparoskopik ameliyatlar yapılmaktadır. Bu yıl içinde 300 den fazla mide, pankreas ve kolon kanseri ameliyatı yaptık. İleri laparoskopik ameliyatlarda ise bölgenin lideriyiz.  Kanser cerrahisi ve laparoskopik cerrahi alanlarındaki deneyimlerimizi birleştirerek hastalarımızın sağlığına kavuşması için kullanmaktayız.  

Hastamız midede tespit edilen bir kitle nedeniyle kliniğimize başvurdu. Yapılan muayene ve ileri incelemeler ile hastamızın midesinin ve çevresindeki lenf bezlerinin tamamının alınmasına karar verildi.  Ameliyat yaklaşık 3 saat sürdü. Ameliyat sonrası aynı gün yürüyebilen hastamız  dördüncü  gün yemek yemeye başladı. Servisimizden ameliyat sonrası yedinci günde taburcu edildi.

Bu ameliyat standart yöntemlerle yapılmış olsaydı, hastanın karnında en az 20 cm’lik bir kesi yeri olmakla birlikte, ameliyat sonrası ağrı ve yara yeri komplikasyon riski artacak, bunun yanı sıra hastanede yatış süresi uzayacak ve ek tedavileri gecikecekti.” dedi.

            Bu tür ameliyatlar için deneyimli bir ekip ve teknik altyapı gerektiğini bildiren Prof. Dr. Burhan Kabay  hastanemizin tüm  olanaklara sahip olduğunu belirterek, ekibine teşekkür ederek başarılı ameliyatlara devam edeceklerini bildirdi.