Ana Sayfa / Haber / PAÜ HASTANESİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

PAÜ HASTANESİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

PAÜ HASTANESİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

66 yaşında 3 çocuk babası emekli Arif Yılmaz isimli hasta PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalına artan karın ve sırt ağrısı şikayetiyle başvurdu. 

Çekilen tomografi filminde göğüs kafesinin içinden başlayıp bacaklara kadar inen aort damarında yaklaşık 8 santimetreye ulaşan anevrizma (balonlaşma) olduğu tespit edildi. Bu hastalığın ölüm riskinin yüksek olması nedeniyle hasta ameliyatın risklerinin yüksek olmasına rağmen ameliyat olmayı istediğini bildirmesi sonucunda Doç. Dr. Bilgin Emrecan, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Güneş ve Dr. Fırat Durna tarafından oluşturulan ekip tarafından ameliyata alındı. Çok özel ve karmaşık tekniklerin kullanıldığı ameliyatta göğüs boşluğu içerisindeki ve karnının içerisindeki aort damarı yaklaşık 4.5 saat süren bir ameliyatla tamamen değiştirildi. 
Ameliyat esnasında omurilik, karaciğer, bağırsaklar ve böbrekleri besleyen atardamarlar özel tekniklerle korunarak ameliyatta değiştirilen aort damarına tekrardan dikildi. Ameliyat sonrası sorunsuz geçen hasta yaklaşık 10 günlük takip sonrasında şifa ile taburcu edildi.Ameliyat sonrası yaptığı açıklamada PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr .Bilgin Emrecan bu büyüklükteki bir bölgeyi besleyen aort damarının değiştirilmesinin Denizli’de ilk kez yapıldığını belirtti. Bunun gibi birçok hasta olduğunu belirten Doç. Dr. Bilgin Emrecan, maalesef hastaların bu denli riskli bir ameliyatı kabul etmediği için kaderleriyle baş başa kaldığını belirtti. 

Son olarak ameliyatın her merkezde yapılmadığını, tecrübeli ve gerekli donanıma sahip merkezlerde yapıldığı takdirde sonuçlarının daha iyi olabileceğini, Denizli'de de Pamukkale Üniversitesi olarak bölgesinde bunun gibi birçok büyük ameliyat için öncü olduğunu belirtti.