Ana Sayfa / Haber / PAÜ'DE OBEZ HASTAYA UYUTULMADAN AMELİYAT YAPILDI.

PAÜ'DE OBEZ HASTAYA UYUTULMADAN AMELİYAT YAPILDI.

PAÜ'DE OBEZ HASTAYA UYUTULMADAN AMELİYAT YAPILDI.

Göğercin SARIBATUR isimli 52 yaş ve 145 kg ağırlığındaki hasta postmenopozal aşırı vajinal kanama şikayeti ile PAÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerde hastaya myomauteri ve endometrial hiperplazi (rahim iç duvarı kalınlaşması) teşhisi konuldu. Aşırı kilo ve rahimduvarı kalınlaşması gibi ileri risk faktörleri bulunan ve  kısa süre içerisinde rahim kanseri gelişimi öngörülen hastaya ameliyat planlanarak servise yatış yapıldı.


Hastaya Prof.Dr.Nazan Başak YILDIRIM, başasistan Dr.Soner GÖK, Anestezi AD. Öğretim Üyesi Doç.Dr. Habib ATALAY ve ameliyathane ekibi ile beraber hastaya spinal anestezi (uyutmadan belden uyuşturma) ile vajinal histerektomi (karın duvarı kesilmeden rahim ve yumurtalıkların alttan yani vajenden çıkartılması) ameliyatı yapıldı. Prof.Dr.Başak Yıldırım ameliyat hakkında yaptığı açıklamada ; “Bu ameliyat yöntemi ile hasta uyutulmadan ve anestezik madde verilmeden ameliyat edildi, böylelikle aşırı kilo nedeniyle uyutma ve uyandırma esnasında gelişebilecek risklerin önüne geçildi. Diğer en önemli avantajı da çok kalın olan karın duvarı kesilmeden rahim ve yumurtalıkların alttan çıkartılmasıydı. Bu sayede ameliyat sonrası aşırı kilo nedeniyle kesi yerinde ve karın içerisinde gelişebilecek komplikasyonlar önlendi. Ameliyat sonrası dönemde hiçbir sıkıntısı olmayan hastanın kısa süre içerisinde  taburcu edildiğini bildirdi.


Hastamız yapılan bu başarılı operasyon sayesinde ameliyat esnasında ve sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamamış ve  rahim kanserinden kurtulmuştur.