Ana Sayfa / Haber / PAÜ'DE YANGIN EĞİTİMİ TAMAMLANDI

PAÜ'DE YANGIN EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Pamukkale Üniversitesi hastaneleri olarak Hastane Afet Planı gereğince her yıl yapılması planlanan 2015 yılı yangın güvenliği ve tahliye planı eğitimleri tamamlandı.

Yapılan eğitimlerde olası bir afet öncesi afet anı ve afet sonrası neler yapılması gerektiği, hasta, personel ve araç gereç  tahliyesinin hangi yollardan ve nasıl tahliye edileceği tatbiki olarak gösterilmiştir. Yoğun bakımlar ve psikiyatri servislerinde yangın alarmı verilerek gerçek hasta tahliyesi değişik tahliye yollarından başarıyla gerçekleştirildi.Toplam idari,yardımcı hizmetler ve sağlık personelleri olarak 1400 personele eğitim verildi.

Hastane Afet Yönetim Birim Sorumlusu Osman Dirmilli önümüzdeki aylarda 2015 yılı sonuna kadar  bütün hastaneyi kapsayan genel bir saha tatbikatı planlandığını belirtti.