Ana Sayfa / Haber / SİGARA İLE MÜCADELEDE HEKİMLER PAÜ’DE EĞİTİLİYOR

SİGARA İLE MÜCADELEDE HEKİMLER PAÜ’DE EĞİTİLİYOR

SİGARA İLE MÜCADELEDE HEKİMLER PAÜ’DE EĞİTİLİYOR

SİGARA İLE MÜCADELEDE HEKİMLER PAÜ’DE EĞİTİLİYOR

 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Yeşilay Denizli Şubesinin ev sahipliğinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenlenen sertifikalı “TÜTÜN BAĞIMLILIĞI TEDAVİSİ EĞİTİMİ ” 17-18 Aralık 2015 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirildi.

Kursa, tütün bağımlılığı tedavisi eğitim programının ilk aşaması olan “Tütün Bağımlılığı Tedavisi Uzaktan Eğitim Programını (TÜBATEB) tamamlayan toplam 60 hekim katıldı. Yoğun talebin olduğu eğitime ilimizde görev yapan hekimlerin yanı sıra Türkiye’nin pek çok ilinden ve farklı kurumlardan hekimler de katıldı.

Kursun ilk gününde alanında uzman eğitmenlerce verilen teorik eğitimin sonrasında yapılan yeterlilik sınavında başarılı olan katılımcılar ikinci gün KETEM bünyesinde hizmet veren “Sigara Bıraktırma Polikliniği”nde pratik uygulama eğitimine alındılar.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada sigaranın akut ve kronik pek çok sağlık sorununa sebep olduğu, sigara kullananların önemli bir kısmının karşılaşabileceği sorunları bildiği ancak bırakamadığı bu nedenle bağımlılık ile mücadelede eğitilmiş sağlık personeline ve profesyonel müdahaleye ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Düzenlenen bu tür eğitimlerin birey ve toplum sağlığının geliştirilmesine olumlu ve önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.